Close
  • Ana
  • /
  • Ses
  • /
  • Apple Music Spatial Audio bugün WWDC'de başlıyor

Apple Music Spatial Audio bugün WWDC'de başlıyor

Görünüşe göre Apple Music Spatial Audio bugün daha sonra WWDC'de tamamen piyasaya sürülecek. Apple ilk duyurduğundaMekansal SesÖzelliğin Apple Music aboneleri için Haziran ayında geleceğini söyledi ancak Apple WWDC açılış konuşmasından hemen sonra daha fazla ayrıntı alacağız gibi görünüyor.

bir yayındaheyecan(aracılığıylamakro dedikodular) @kuromikenny duyuruyu Yeni Zelanda Apple Music hizmetinde buldu ve saat 12:00 PT (3pm ET / 20:00 BST) olarak belirlendi. Bu, resmi WWDC açılış konuşmasından sadece iki saat sonra, dolayısıyla devam etmesi muhtemel.

Uzamsal ses, Dolby Atmos ile birlikte çalışır ve uyumlu kulaklık veya hoparlör kullanırken farklı yerlerden geliyormuş gibi görünen ses ile kullanıcılara daha sürükleyici bir ses deneyimi sunar.

Apple Uzamsal Ses


(Resim kredisi: Elma)

Bu, surround ses efektleri için veya sadece yönlü sesi taklit etmek için kullanılabilir. Örneğin, TV'nizde kulaklıkla bir şey izliyorsanız, başınızı yana çevirseniz bile ses TV'den geliyormuş gibi hissetmeye devam edecektir.

Apple, size CD kalitesinde 16 bit ses veya HD 24 bit ses sağlamak için Uzamsal Sese ek olarak kayıpsız ve Yüksek Çözünürlüklü kayıpsız sesi de sunuyor. Bunun da sunumda tartışılıp tartışılmayacağı belli değil.